sobota, 20 sierpnia 2016

Babeczki czekoladowe GELLWE

  Zazwyczaj babeczki czy też muffinki robię sama z przepisów własnych bądź też znalezionych w internecie ale tym razem, wraz z córką piekłyśmy babeczki z pudełka Gellwe.





W środku znajdowała się mieszanka do ciasta, ciemna czekolada i białą czekolada oraz papierowe foremki 12 szt.



Do miski wsypałyśmy mieszankę do ciasta, wbiłyśmy dwa jajka, dodałyśmy 100 ml oleju i 75 ml mleka. Córka miksowała całość przez około minutę. Na koniec wsypałyśmy czekoladowe cukierki i przełożyłyśmy zawartość do papierowych foremek.



Babeczki piekły się w temp 180°C przez ok 15 minut





Babeczki nam nawet smakowały, w środku było czuć rozpływające się kawałki czekolady. Miałyśmy je jeszcze udekorować ale za szybko zniknęły z talerza ;)


Edit:
Z córką zrobiłyśmy jeszcze jasne babeczki z kawałkami czekolady, dodałyśmy też trochę jagód.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz